Sufleu de vanilie

  

Ingrediente:4dl lapte, 50g făina, 100g făina, 1/2 baton de vanilie sau un pliculeț zahăr vanilat,20g unt proaspăt,4galbenusuri, 6albusuri,unt pentru uns forma,1 lingura zahăr pudra.

Mod de preparare: se toarnă laptele rece peste făina  amestecând într-una sa nu se facă cocoloașe. Se adaugă zaharul si vanilia. Se pune pe foc,amestecând mereu,iar când începe sa fiarbă se ia de pe foc si se adauga untul. După ce a mai pierdut din caldura se pun, gălbenușurile, pe rând si la urma albușurile bătute spuma amestecând ușor. Se toarnă compoziția intr-o forma rezistenta la foc,unsa cu unt,se netezește cu lama cuțitului si se crestezi deasupra. Se da la cuptor la foc potrivit. După o jumătate de ora când sufleul este crescut se presară puțin zahăr pisat deasupra. Se mai lasa 10 minute pana se topește zaharul si seservește imediat  

  •   
  • POFTA BUNA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s